Ķīnā cenzē prezidenta salīdzinājumus ar Vinniju Pūku

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: WOLFGANG RATTAY / REUTERS

Ķīnas sociālajos tīklos neilgi pirms 19. Komunistiskās partijas kongresa cenzēti Vinnija Pūka attēli. Vairāki interneta lietotāji slaveno literatūras tēlu salīdzinājuši ar Ķīnas prezidentu Sji Dziņpinu.

Cenzori dzēsuši attēlus un komentārus, kuros pieminēts «mazais lācis Vinnijs», kā Pūku dēvē Ķīnā. To vietā redzams uzraksts: «Šis saturs ir nelikumīgs.»

Tomēr sociālajā tīklā «Weibo» palikuši ziņojumi, kuros minēts rakstnieka Alana Aleksandra Milna radītā tēla vārds angļu valodā.

Ķīnas amatpersonas nav paskaidrojušas cenzūras iemeslu. Taču līdzīgs aizliegums tika ieviests 2013.gadā, kad sociālajos tīklos cirkulēja attēls, kurā Sji un toreizējais ASV prezidents Baraks Obama bija salīdzināti ar Pūku un viņa draugu Tīģeri. Gadu vēlāk līdzīgs liktenis piemeklēja fotogrāfiju, kurā Sji sarokojas ar Japānas premjerministru Šindzo Abi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu