ES piešķir Ukrainai atvieglotus tirdzniecības noteikumus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri sanāksmē pirmdien vienojušies piešķirt Ukrainai atvieglotus tirdzniecības nosacījumus uz trim gadiem, sākot ar septembri.

«Mēs atļaujam Ukrainai eksportēt uz ES vairāk produktu,» sacīja ES prezidējošās valsts Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers.

«Mūsu pienākums ir atbalstīt Ukrainu, kā arī stiprināt mūsu ekonomiskās un politiskās saites, arī ņemot vērā konfliktu, kas notiek tās teritorijā.»

ES atcels importa nodevas vairākiem rūpniecības produktiem, arī mākslīgajiem mēsliem, krāsām, pigmentiem, apaviem, varam, alumīnijam, kā arī televīzijas un skaņu ierakstu iekārtām.

Turklāt Ukraina varēs ik gadu zināmā apjomā bez aplikšanas ar muitas nodevām eksportēt uz ES lauksaimniecības produktus, piemēram, labības augus, pārstrādātus tomātus, dabīgo medu un vīnogu sulu.

Šodienas lēmuma mērķis ir uzlabot Ukrainas eksportētāju piekļuvi ES tirgum, rēķinoties ar Ukrainas sarežģīto ekonomisko situāciju un tās uzsāktajām tautsaimniecības reformām, skaidroja ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu