CSU pieprasa noteikt bēgļu skaita griestus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas kancleres Angelas Merkeles Kristīgo demokrātu savienības (CDU) Bavārijas partneri - Kristīgi sociālā savienība (CSU) - pirmdien vienojās par savu priekšvēlēšanu programmu, kurā pieprasīts noteikt augšējo robežu Vācijā uzņemamo bēgļu skaitam.

CSU manifestā, kas tiek dēvēts par «Bayernplan» («Bavārijas plāns»), pieprasīts noteikt, ka Vācija ik gadu nedrīkst uzņemt vairāk par 200 000 bēgļu. Šis aicinājums jau pērn radīja domstarpības attiecībās ar Merkeli, kas šādu ierobežojumu raksturojusi kā nekonstitucionālu.

«Ilgi gaidītais ierobežojums par 200 000 bēgļu gadā ir nepieciešams, lai garantētu funkcionējošu integrāciju,» teikts manifestā.

Tiesa gan, dokumentā nav gluži teikts, ka tā būtu prasība koalīcijas veidošanai ar CDU.

«Vienkārši fakts, ka ierobežojums ir likts galdā, ir novedis pie fundamentālās pārmaiņas Berlīnes politikā - tādas, kas lielā mērā ir mūsu interesēs,» skaidroja CSU līderis un Bavārijas premjerministrs Horsts Zēhofers.

Ieilgušais strīds par bēgļu skaita limitu apsīka šogad, partijām uzsākot vēlēšanu kampaņu.

«Pirmkārt, mēs gribam uzvarēt šajās vēlēšanās,» sacīja Zēhofers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu