Meja mudina ministrus izrādīt «spēku un vienotību»

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja otrdien mudināja savas valdības ministrus izrādīt valstij nepieciešamo «spēku un vienotību», savukārt diskusijas risināt privāti. Kopš konservatīvie aizvadītajās ārkārtas vēlēšanas parlamentā zaudējuši absolūto vairākumu, premjerei kļūst arvien grūtāk diktēt noteikumus valdības ministriem, kas sākuši savas domstarpības risināt arī publiski.

Lielākā daļa pārmetumu, par kuriem britu mediji uzzinājuši no anonīmiem avotiem, vērsta pret finanšu ministru Filipu Hamondu, kurš tiek kritizēts par nostāju valdības tēriņu un «Breksita» politikas jautājumos.

«Ir jāizrāda spēks un vienotība kā valstij, un tas sākas šodien pie kabineta galda,» Meja sacījusi savu svarīgāko ministru komandai, pavēstīja premjeres preses sekretārs.

«Viņa sacīja - valdība pieņemtu labākus lēmumus, ja kolēģi spētu risināt atklātas diskusijas, bet ir svarīgi, ka diskusijas kabinetā paliek konfidenciālas,» viņš norādīja žurnālistiem.

«Premjere sacīja, ka brīfingi un kontrbrīfingi nedēļas nogalē bijis gadījums, kad kolēģi pret saviem pienākumiem neizturas nopietni».

Uzrunājot konservatīvos likumdevējus nesenajās vasaras viesībās, Meja teikusi, ka «neslavas celšana un kritizēšanas mānija» ir nepieņemamas, ziņoja telekanāls «Sky News».

«Izvēle ir starp mani un [opozīcijas leiboristu līderi] Džeremiju Korbinu, un neviens negrib viņu,» Meja sacījusi likumdevējiem, vēsta laikraksts «Daily Mail». «Dodieties prom, izbaudiet kārtīgu vasaras atvaļinājumu un tad atgriežaties nopietnam darbam.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu