Igaunijas premjers: Lielbritānija ir un paliks svarīga sabiedrotā Eiropas drošības garantēšanā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Lielbritānija ir un paliks svarīga Igaunijas, Eiropas Savienības un NATO sabiedrotā Eiropas drošības garantēšanā un cīņā pret terorismu, otrdien paziņojis ES prezidētājvalsts Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass, Londonā tiekoties ar Apvienotās Karalistes valdības vadītāju Terēzu Meju.

«ES un NATO sadarbības stiprināšana apliecina Eiropas vienotību un nostiprina transatlantiskās saites,» uzsvēris Ratass, kas dienu pēc faktiskā «Breksita» sarunu sākuma ieradies vienas dienas vizītē Lielbritānijā. «Sabiedroto klātbūtnei Baltijas valstīs un Polijā ir svarīga loma Eiropas drošības garantēšanā, un Lielbritānija devusi tajā lielu ieguldījumu. Igaunijas un Lielbritānijas bruņoto spēku sadarbība ir cieša un ļoti aktīva.»

Viņš sīki izklāstījis Mejai Igaunijas prezidentūras plānus digitālās nozares attīstīšanā un uzaicinājis savu britu kolēģi uz Digitālo samitu, kurš 29.septembrī notiks Tallinā.

Abu premjerministru sarunā skarts arī migrācijas temats un Lielbritānijas gaidāmā izstāšanās no ES.

Kā atzinis Igaunijas premjers, šī izstāšanās būtiski ietekmēs ļoti daudzu eiropiešu ikdienas dzīvi un uzņēmumu darbību. «Galvenais Igaunijas prezidentūras mērķis ir saglabāt 27 dalībvalstu vienotību un koncentrēt pūliņus uz ES ikdienas darbību,» viņš piebildis.

Lai iepazīstinātu pārējās ES dalībvalstis ar Igaunijas prezidentūras plāniem, Ratass jau ticies ar kolēģiem gandrīz visās ES valstīs. Tikšanās ar Meju bija priekšpēdējā, bet jūlija beigās viņš vēl gatavojas doties uz Horvātiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu