Lietuvas jaunieši sporto, dzied un dejo ar «Nakts vilkiem» Krievijas nometnē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvā atklātībā parādoties ziņai, ka Pluņģes rajona jauniešu delegācija šomēnes pašvaldības darbinieču pavadībā piedalījusies nometnē Krievijā, kur tikusies ar prokremliskā motociklistu kluba «Nakts vilki» locekļiem, rajona pašvaldības mērs Audrjus Klišonis atvainojies par notikušo un nosaucis to par «kļūdu, kurai nekavējoties tiks dots pienācīgs novērtējums».

Pluņģes rajona pašvaldība otrdien paziņoja, ka jauniešu delegācija no 1. līdz 12.jūlijam pēc Maskavas apgabala Krasnogorskas rajona pašvaldības uzaicinājuma piedalījusies nometnē, kurā notikušas dažādas sporta sacīkstes, jaunrades vakari ar dziedāšanu, dejošanu un dzejas lasīšanu, skaistuma un talantu konkursi un deju maratons. Starptautiskās nometnes dalībniekiem dota arī iespēja apmeklēt Krasnogorskas un Maskavas ievērojamākās vietas, Krievijas bruņoto spēku muzeju, Tēvijas kara muzeju un Sarkano laukumu, bet nometnes noslēgumā tikties ar motokluba «Nakts vilki» dalībniekiem, norādīts pašvaldības paziņojumā.

«Ļoti atvainojos par to, ka Pluņģes bērni un viņu vasaras brīvdienas tika iepītas pasākumā ar nepārprotamām propagandas pazīmēm,» paziņojumā presei norādījis mērs, kas pārstāv Lietuvas Liberāļu kustību. «Ar mūsu bērniem apmaiņas programmas ietvaros uz Krasnogorsku devās arī pašvaldības pārstāvji, kuriem bija jāraugās, lai bērnu brīvlaiks netiktu politizēts. Diemžēl tā nenotika. Notikusi kļūda, kurai nepieklājas meklēt attaisnojumus. Tam nekavējoties tiks dots novērtējums.»

Liberāļu kustība, kas izplatījusi šo paziņojumu, apgalvo, iepriekš ar Lietuvas institūcijām saskaņotajā brīvdienu apmaiņas programmā nav bijusi paredzēta «Nakts vilku» pārstāvju viesošanās nometnē.

Pluņģes rajona pašvaldības paziņojumā norādīts, ka lietuviešu delegāciju uz Krieviju pavadījušas pašvaldības jauniešu lietu koordinatore Jurga Venckuviene un pašvaldības administrācijas Bērnu tiesību aizsardzības nodaļas pārstāve Jolanta Puidokiene. Atzīmēts, ka no turienes viņas pārvedušas oficiālu uzaicinājumu piedalīties Krasnogorskas radošās jaunatnes festivālā «Jaunā pasaule», kas notiks no 21. līdz 24.septembrim.

Motociklistu klubs «Nakts vilki» dibināts 1989.gadā, vēl pirms Padomju Savienības sabrukuma, un tā vadonis Aleksandrs Zaldostanovs uztur ciešas attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kurš ne vienreiz vien piedalījies «Nakts vilku» rīkotajos nacionālistiskajos pasākumos. Daļa «Nakts vilku» aktīvi atbalsta prokremliskos kaujiniekus Ukrainas austrumos.

Lietuvas un Polijas robežsargi vairākkārt lieguši iebraukšanu savās valstīs «Nakts vilku» pārstāvjiem, kuri bija devušies pretrunīgi vērtētajā braucienā «Maskava-Berlīne» par godu tā dēvētajai Uzvaras dienai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu