«Radiohead» koncertē Izraēlā par spīti aicinājumiem boikotēt valsti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JACK GUEZ / AFP

Angļu rokgrupa «Radiohead» trešdienas vakarā sarīkoja koncertu desmitiem tūkstošu klausītāju Telavivā, noraidot aicinājumus boikotēt Izraēlu tās īstenotās palestīniešu teritoriju okupācijas dēļ.

Koncerts Telavivā bija ilgākā šīs grupas uzstāšanās pēdējos 11 gados. Vairāk nekā divas stundas ilgajā koncertā Jarkonas parkā grupa nepieminēja konfliktu starp Izraēlu un palestīniešiem.

Uz koncertu bija ieradušies 47 000 klausītāju.

Grupas dziedātājs Toms Jorks pirms koncerta pēdējās dziesmas «Karma Police» īsi komentēja aicinājumus boikotēt Izraēlu, sakot: «Par to ir daudz pateikts, bet beigās mēs uzspēlējām mūziku.»

Pūlis rēcot izrādīja savu atzinību, un daži klausītāji pauda pateicību grupai, ka tā nolēmusi uzstāties Izraēlā.

«Visi šajā pūlī nebalsoja par Benjaminu Netanjahu,» sacīja 35 gadus veca izraēliešu aktrise un modele Saraja Givati, pieminot labējo Izraēlas premjerministru. «Viņi spēlē tautai, nevis valdībai,» viņa piebilda.

«Mēs esam spēlējuši Izraēlā vairāk nekā 20 gadus dažādu valdību laikā, no kurām dažas bija liberālākas par citām. Tāpat kā mēs to esam darījuši Amerikā,» Jorks pagājušonedēļ paziņoja tviterī.

«Mēs neatbalstām Netanjahu vairāk kā [ASV prezidentu Donaldu] Trampu, tomēr mēs vēl spēlējam Amerikā,» rakstīja grupas dziedātājs.

Boikota propagandētāji tomēr apsūdzēja «Radiohead» dubultstandartu piekopšanā.

Izraēlas boikota kampaņa palestīniešu teritoriju okupācijas dēļ ilgst jau gadiem, bet šīs grupas koncerts piesaistīja īpašu uzmanību tāpēc, ka «Radiohead» ir ieguvusi politiski aktīvas grupas reputāciju.

«Radiohead» saņēma aicinājumus atcelt koncertu Izraēlā ne vien no palestīniešu aktīvistiem, bet arī no ievērojamiem māksliniekiem, starp kuriem bija grupas «Pink Floyd» dalībnieks Rodžers Voterss un angļu režisors Kens Loučs.

Neraugoties uz boikota aicinājumiem, Izraēlā pēdējā laikā ir uzstājusies arī grupa «Guns N' Roses», kā arī Britnija Spīrsa un Eltons Džons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu