Grībauskaite: «Patriot» sistēmām Baltijas reģionā būtu jābūt dislocētām pastāvīgi

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vidmantas Balkūnas / 15min.lt

Tāla darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības un pretraķešu sistēmām «Patriot» Baltijas reģionā būtu jābūt dislocētām pastāvīgi, ceturtdien norādījusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

«Atbildes reakcijas ātrums uz apdraudējumiem no gaisa dažkārt ir ļoti svarīgs, tādēļ tiešām būtu lietderīgi Baltijas reģionā uzturēt šādu bruņojumu, kas garantētu lielāku drošību visām mūsu valstīm,» žurnālistiem sacījusi prezidente, kas Šauļos vēroja gaisa telpas aizsardzības mācības.

Kā ziņots, Amerikas Savienotās Valstis šomēnes saistībā ar starptautiskajām pretgaisa aizsardzības mācībām «Tobruq legacy 2017» («Tobrukas mantojums 2017») pirmo reizi dislocēja Lietuvā vienu «Patriot» sistēmu.

Šādas sistēmas no ASV plāno iegādāties Polija.

Kā uzsvērusi Grībauskaite, visu reģiona valstu potenciāls ir jāsaskaņo, lai «mēs lieki nedublētos, bet cits citu papildinātu».

Mācības «Tobruq Legacy 2017», kurās tiek noslīpētas sadarbības iemaņas starp NATO pretgaisa aizsardzības vienībām un pilnveidotas gaisa telpas pārvaldības un kontroles procedūras, no 11. līdz 22. jūlijam norisinās Lietuvas Šauļu apriņķī.

Šo mācību mērķis ir veicināt starptautisko un reģionālo vienību integritāti, trenējot to gatavību iespējamam alianses kolektīvās aizsardzības scenārijam. Tajās piedalās aptuveni 500 karavīru un apmēram 30 pretgaisa aizsardzības sistēmu no Lietuvas un vēl četrām NATO valstīm - Lielbritānijas, ASV, Latvijas un Polijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu