Barnjē prasa Lielbritānijas nostājas skaidrojumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: THIERRY CHARLIER / AFP

Eiropas Komisijas (EK) «Breksita» sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē ceturtdien Briselē aicināja Lielbritāniju viest lielāku skaidrību tās nostājā nozīmīgākajos jautājumos, tostarp par britu izstāšanās «rēķinu» un Eiropas Savienības (ES) pilsoņu tiesībām pēc Apvienotās karalistes izstāšanās no bloka.

«Šonedēļ bija laiks prezentācijai, trešā kārta būs domāta skaidrošanai,» Barnjē paziņoja kopīgā preses konferencē ar Lielbritānijas «Breksita» ministru Deividu Deivisu.

«Mēs pieprasām šo skaidrojumu par finansiālo vienošanos, pilsoņu tiesībām un Īriju,» pēc sarunu otrās kārtas beigām pavēstīja EK delegācijas vadītājs.

Deiviss norādīja, ka sarunas bijušas «smagas, bet konstruktīvas», taču joprojām «palicis daudz kas neizrunāts».

«Risinājums prasīs elastību no abām pusēm,» viņš piebilda.

Barnjē atzina, ka pastāv «fundamentālas domstarpības» ar Londonu par to, vai Eiropas Savienības (ES) Tiesa saglabās jurisdikciju pār trīs miljoniem bloka pilsoņu jau pēc Lielbritānijas izstāšanās.

Viņš arī aicināja Lielbritāniju atklāt tās nostāju par Lielbritānijas finansiālajām saistībām, kuras, pēc Briseles domām, britiem jānokārto pirms izstāšanās.

«Apvienotās Karalistes nostājas skaidrojums ir būtisks,» uzsvēra Barnjē.

«Mēs vēlamies kārtīgu izstāšanos, un kārtīga izstāšanās nozīmē, ka Lielbritānijai ir jānokārto savi rēķini,» brīdināja EK delegācijas vadītājs.

Nākamās sarunu kārtas sākums paredzēts 28.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu