Mejas popularitāte sasniedz rekordzemu līmeni

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Lielbritānijas sabiedrības apmierinātība ar premjerministri Terēzu Meju ir sasniegusi rekordzemu līmeni, liecina ceturtrdien publicēti aptaujas rezultāti.

Ar Meju bija apmierināti tikai 34% aptaujāto, bet neapmierināti bija 59%.

Institūta «Ipsos MORI» aptaujā pēc Londonas laikraksta «Evening Standard» pasūtījuma Mejai piešķirtais «neto apmierinātības reitings» bija -25 (mīnus 25), balstoties uz apmierināto un neapmierināto proporcijām.

«Cits [Lielbritānijas] premjerministrs ar negatīvu reitingu mēnesī pēc vēlēšanām bija tikai Tonijs Blērs, kas 2005.gadā saņēma reitingu -13, sabiedrībai paužot neapmierinātību ar Irākas karu,» ziņoja šis laikraksts, kura redaktors ir bijušais britu konservatīvais kanclers Džordžs Osborns.

Meja baudīja vēl mazāku popularitāti gados jauno vēlētāju vidū.

27% no Konservatīvās partijas atbalstītājiem bija neapmierināti ar Mejas darbību pēc viņas izsludinātajām parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām 8.jūnijā, kurās šī partija zaudēja parlamentāro vairākumu.

Meja šajā aptaujā tomēr tika atzīta par «visspējīgāko» premjerministri salīdzinājumā ar Leiboristu partijas līderi Džeremiju Korbinu. Meju par tādu atzina 46%, bet Korbinu – 38% aptaujāto.

41% aptaujāto vēlēšanās bija gatavi balsot par konservatīvajiem, 42% - par leiboristiem, bet 9% - par Liberāldemokrātisko partiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu