Paternitātes strīda dēļ izrok Salvadora Dalī līķi

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Spānijā ekshumēts pasaulslavenā mākslinieka Salvadora Dalī līķis, lai iegūtu DNS paraugus paternitātes lietā, piektdien paziņojis Galas un Salvadora Dalī fonds.

Tiesu medicīnas eksperti DNS iegūšanai paņēmuši matu, nagu un kaulu paraugus.

«Šī fondam bija ļoti nepatīkama situācija, un tas visu lietu padarīja ļoti skumju ne tikai mums, bet arī daudziem cilvēkiem, kuri mīl Salvadoru Dalī,» paziņoja fonda ģenerālsekretārs Luiss Penjuelass.

«Tomēr vissvarīgākais ir tas, ka Dalī atkal var dusēt mierā,» Spānijas mediji citēja viņa teikto.

Iebalzamētais Dalī līķis esot bijis «labā stāvoklī», paziņoja Dalī dzimtās pilsētas Figeresas mēre Marta Felipa, kura bija klāt ekshumācijā.

«Viņš ir labi saglabājies,» viņa atklāja žurnālistiem.

Ekshumācijas process ildzis piecas stundas, vēstīja ziņu aģentūra «Europa Press».

Iepriekš mediji ziņoja, ka paraugi ņemti lielākoties no Dalī zobiem, jo iebalzamēšanas procesā izmantotās ķīmiskās vielas, piemēram, formaldehīds, bojā DNS paraugus citās ķermeņa vietās.

DNS paraugu rezultāti būs zināmi ne ātrāk kā pēc mēneša, Tiesneša lēmums paternitātes lietā savukārt gaidāms 18.septembrī.

Jau vēstīts, ka Spānijas tiesa jūnijā deva rīkojumu ekshumēt Dalī līķi.

Ekshumācijas mērķis bija iegūt paraugus, lai noteiktu, vai Dalī ir bioloģiskais tēvs kādai sievietei no Žironas, kura pieprasījusi tiesu atzīt viņu par mākslinieka likumīgo meitu.

«Mākslinieka līķa DNS izpēte ir nepieciešama, jo trūkst citu bioloģisko vai personisko atlieku, kuriem veikt salīdzinošo izpēti,» jūnijā norādīja tiesa.

Tiesas preses pārstāvis sacīja, ka sievieti, kura uzdodas par Dalī meitu, sauc Pilāra Abela, bet plašāku informāciju atteicās atklāt.

Dalī ir apglabāts Figeresā, Spānijas Katalonijas reģionā, kur nāca pasaulē 1904. gadā un aizgāja viņsaulē 1989. gadā. Dalī raksturoja patiess talants un ekstravagance.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu