Izraēla svētvietā neielaiž musulmaņu vīriešus

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izraēlas policija aizliegusi Jeruzalemes vecpilsētā uz piektdienas lūgšanu ielaist musulmaņu vīriešus, kas jaunāki par 50 gadiem, vēsta raidorganizācija «Sky News». Tur esošo Tempļa kalnu par svētvietu uzskata gan jūdaisti, gan musulmaņi.

Pēdējās dienās pie svētvietas bieži notiek sadursmes starp Izraēlas policistiem un palestīniešiem. Papildu drošības pasākumi tika ieviesti pēc tam, kad trīs Izraēlas arābi atklāja uguni uz Izraēlas policistiem, divus no viņiem nogalinot, vēl vienu ievainojot. Apšaudē mira arī uzbrucēji.

Musulmaņu reliģiskie līderi aicinājuši piektdien rīkot masu protestus. Viņi mudināja šodien slēgt visas tuvējās mošejas un visiem ticīgajiem iet lūgties uz Al Aksas mošeju, kas atrodas Jeruzalemes vecpilsētā un ir trešā svarīgākā islāmticīgo svētvieta aiz Mekas un Medīnas.

«Ieiet vecpilsētā un Tempļa kalnā varēs tikai vīrieši, kas sasnieguši 50 gadu vecumu. Ielaistas tiks visu vecumu sievietes,» teikts Izraēlas policijas paziņojumā.

Svētvietu apsargā 3000 policisti, norādīja Izraēlas policijas runasvīrs Mikijs Rozenfelds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu