Uz Lietuvu pārcelti vēl desmit eritrejiešu bēgļi

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Uz Lietuvu saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) patvēruma meklētāju pārvietošanas programmu no Itālijas bēgļu nometnēm ceturtdien pārcelti vēl desmit eritrejiešu bēgļi, piektdien paziņojis Lietuvas Migrācijas departaments.

Līdz ar to Lietuva no Itālijas, Grieķijas un Turcijas bēgļu nometnēm kopumā pārcēlusi 410 bēgļus, bet lielākā daļa no viņiem Lietuvu jau pametuši.

Lietuva un Itālija nesen parakstīja vienošanos par sadarbību bēgļu pārcelšanā, kas ļauj Lietuvai izjautāt bēgļus Itālijā, gādājot par savu drošības interešu ievērošanu.

Kā norāda Apvienoto Nāciju Organizācija, Eritrejas valdība jau gadsimta ceturkšņa garumā izdara noziegumus pret cilvēci, bet valsts ierēdņi, īpaši drošības dienestu darbinieki, ir atbildīgi par cilvēku pazušanu, paverdzināšanu, spīdzināšanu, izvarošanu, slepkavībām un citiem noziegumiem. Eritrejas režīms tiek apsūdzēts, ka tas tur cietumos tūkstošiem politieslodzīto. Eritrejieši pēdējā laikā veido vienu no lielākajām bēgļu grupām, kas cenšas rast patvērumu Eiropā.

Divu gadu laikā līdz šā gada septembrim Lietuva piekritusi uzņemt kopskaitā 1105 patvēruma meklētājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu