ASV likumdevēji vienojas par Krievijas sankciju likumprojektu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Kongresa republikāņi un demokrāti sestdien paziņoja, ka ir panākta vienošanās par plašām sankcijām pret Krieviju, lai sodītu Maskavu par iejaukšanos ASV vēlēšanās, kā arī tās militāro agresiju Ukrainā un Sīrijā.

Likumprojektā, kurā arī ir iekļauti stingri sodi ekonomikas jomā pret Irānu un Ziemeļkoreju, likumdevēji atrisinājuši līdz šim atlikušos jautājumus, sacīja demokrātu kongresmenis Stenijs Hojers.

Baltais nams izteicis iebildumus pret likumprojekta daļu, kas paredz Kongresam izvērtēšanas mandātu, ja ASV prezidents Donalds Tramps mēģinātu sankcijas vājināt vai atcelt.

Atbilstoši likumprojekta nosacījumiem Trampam Kongresam būs jānosūta ziņojums, paskaidrojot, kāpēc viņš zināmas sankcijas vēlas apturēt vai atcelt. Likumdevējiem tad būs 30 dienas laika, lai lemtu par šo soļu atļaušanu vai noraidīšanu.

Balsojums Pārstāvju palātā par likumprojektu varētu notikt jau otrdien.

Maskavā Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs vienošanās panākšanu vērtējis «ļoti negatīvi», vēsta ziņu aģentūra «RIA Novosti».

Senāta demokrātu mazākuma līderis Čaks Šūmers likumprojektu raksturoja kā spēcīgu, un pauda pārliecību, ka tas tiks pieņemts bez kavēšanās.

«Ņemot vērā Krievijas daudzos pārkāpumus un prezidenta Trampa acīm redzamo nespēju vērsties pret tiem, spēcīgs sankciju likumprojekts, par kādu demokrāti un republikāņi tikko vienojušies, ir būtisks,» sacīja Šūmers.

Kaut arī likumam var tikt uzlikts prezidenta veto, sestdien panāktā abu partiju vienošanās ļauj noprast, ka tas izraisītu pretreakciju no republikāņu un demokrātu puses, kas Trampa lēmumu varētu pārbalsot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu