Apšaudē Izraēlas vēstniecībā Jordānijā nogalināti divi jordānieši un ievainots viens izraēlietis

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Jordānijas galvaspilsētā Ammānā apšaudē Izraēlas vēstniecības dzīvojamā ēkā svētdien nogalināti divi jordānieši un ievainots viens izraēlietis, paziņojusi Jordānijas Sabiedrības drošības pārvalde.

Izraēlas Ārlietu ministrija pirmdien paziņoja, ka apšaude notikusi vēstniecības dzīvojamā ēkā, kur viens no jordāniešiem ieradies samontēt mēbeles un iedūris mugurā ar skrūvgriezi Izraēlas vēstniecības apsardzes darbiniekam, kurš atklājis uguni uz mēbeļu montētāju un vēl vienu jordānieti - ēkas īpašnieku. Strādnieks nošauts notikuma vietā, bet ēkas īpašnieks ievainots un nogādāts slimnīcā, kur miris. Apsardzes darbinieks nav smagi ievainots.

Savukārt avots Jordānijas drošības struktūrās, kurš vēlējies palikt anonīms, žurnālistiem teicis, ka «viens no jordāniešiem - 17 gadus vecais Mohammeds Džavavdehs, miris no ievainojumiem notikuma vietā. Otrs jordānietis - Bašars Hamarnehs - bija ārsts, kurš incidenta laikā atradās vēstniecības dzīvojamā ēkā, un pēc pusnakts miris slimnīcā no ievainojumiem». Ēkas īpašnieks Hamarmehs pēc profesijas bijis ārsts.

Ievainotais izraēlietis ir «Izraēlas vēstniecības drošības dienesta vadītāja vietnieks un tiek ārstēts slimnīcā», sacījis avots.

Ammānā piektdien tūkstošiem jordāniešu izgāja ielās, lai nosodītu Izraēlas lēmumu pastiprināt drošības pasākumus pie musulmaņu svētvietām Jeruzalemē.

Jordānijas un Izraēlas 1994.gadā noslēgtā miera līguma ietvaros Jordānijai noteikts oficiāla aizbildņa statuss pār musulmaņu svētvietām Jeruzalemē.

Izraēla ieviesa drošības pasākumus, arī pārbaudes ar metāla detektoriem pie Jeruzalemes Tempļa kalna ieejas, pēc palestīniešu uzbrukuma, kurā 14.jūlijā tika nogalināti divi Izraēlas policisti.

Palestīnieši apgalvo, ka Izraēla ar šiem pasākumiem palielina savu kontroli pār šo svētvietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu