ASV tiek aicinātas nesamazināt finansējumu AIDS izpētei un terapijai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskas HIV/AIDS konferences organizatori svētdien aicināja Vašingtonu nesamazināt finansējumu izpētes un terapijas programmām, kā to paredz ASV prezidenta Donalda Trampa budžeta plāns.

«Amerikāņi ir nozīmīgi tā finansētāji, un mums vajadzīgs, lai viņi turpina saglabāt interesi,» žurnālistiem Parīzē paziņoja Starptautiskās AIDS Sabiedrības (IAS) prezidente Linda Geila Bekere.

Pretējā gadījumā būs apdraudētas dzīvības, viņa piebilda.

IAS konferencē Francijas galvaspilsētā pulcējušies vairāk nekā 6000 zinātnieku, lai novērtētu progresu AIDS izpētē, valdot bažām par finansējuma izsīkšanu.

Visā pasaulē valdību nodrošinātais finansējums HIV/AIDS programmām pērn saruka līdz zemākajam līmenim kopš 2010.gada - no 7,5 miljardiem ASV dolāru (6,4 miljardi eiro) līdz septiņiem miljardiem dolāru (seši miljardi eiro), liecina ASV bāzētās nevalstiskās organizācijas Kaizera Ģimenes fonds informācija.

ASV gadiem ilgi bija lielākais donors globālajā cīņā pret HIV izplatību, nodrošinot divas trešdaļas valdību piešķirtā finansējuma.

Trampa maijā rosinātajā budžeta plānā paredzēts «samazināt finansējumu vairākām globālām veselības programmām, tostarp HIV/AIDS, cerot, ka citi donori var un viņiem vajadzētu palielināt savas saistības».

ANO ceturtdien paziņoja, ka AIDS pagājušajā gadā visā pasaulē prasījis miljona cilvēku dzīvību, kas ir puse no 2005.gadā pieredzētā rekorda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu