ASV militārajā arsenālā iekļauj pasaulē lielāko karakuģi

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV bruņotajos spēkos sestdien tika iekļauts pasaulē lielākais karakuģis «USS Gerald R. Ford», kas izmaksāja 13 miljardus dolāru (11,1 miljardu eiro), vēsta raidorganizācija CNN. «Amerikāņu tērauds un amerikāņu rokas izveidoja 100 000 tonnu ziņu pasaulei,» paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps.

«Lai kur šis kuģis parādītos pie apvāršņa, mūsu sabiedrotie būs bez bažām, bet ienaidnieki trīcēs bailēs, jo visi zinās, ka Amerika nāk un tā ir spēcīga,» sacīja Tramps.

Aviācijas bāzes kuģis pievienots ASV militārajam arsenālam, kamēr palielinās saspīlējums Āzijas ziemeļos. Ķīnas militārajam arsenālam nesen tika pievienots otrais aviobāzes kuģis un vismodernākais iznīcinātājs, kāds valstij jebkad bijis. Neilgi pirms tam Pekina savu otro aviobāzes kuģi izstādīja Honkongā, kā arī nosūtīja citus karakuģus līdz pat Eiropai, lai demonstrētu savas militārās spējas.

Tikmēr Ziemeļkoreja šomēnes pirmoreiz veiksmīgi izmēģināja starpkontinentālo ballistisko raķeti. Eksperti atzinuši, ka tas varētu būt līdz šim veiksmīgākais Ziemeļkorejas raķetes izmēģinājums un ka palaistā raķete, iespējams, spētu sasniegt Aļasku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu