Teksasā pārkarsušā kravas auto gājuši bojā deviņi nelegālie imigranti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Teksasas štata Sanantonio pilsētā iepirkšanās centra «Walmart» stāvlaukumā svētdien kādā pārkarsušā kravas autofurgonā ar nelegālajiem imigrantiem no Latīņamerikas deviņi cilvēki gājuši bojā, bet vēl 20 cilvēki nogādāti slimnīcās, pirmdien vēsta Savienoto Valstu plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz amatpersonām.

Hospitalizētie cieš no pārkaršanas un ūdens trūkuma organismā. 17 no viņiem ir smagā stāvoklī.

Četri no izdzīvojušajiem ir 10 līdz 17 gadu vecumā.

Auto šoferis - 60 gadus vecais Džeimss Metjū Bredlijs - ir aizturēts.

Autofurgonā nav darbojies gaisa kondicionētājs.

Sanantonio policijas priekšnieks Viljams Makmanuss sacīja, ka šis ir cilvēku kontrabandas noziegums un ir notikusi briesmīga traģēdija.

Pagaidām nav pilnīgu ziņu par autofurgonā vesto nelegālo imigrantu pilsonību. Meksikas ģenerālkosulāts ir paziņojis, ka gan mirušo, gan izdzīvojušo vidū ir Meksikas pilsoņi, savukārt Gvatemalas amatpersona pavēstījusi, ka divi no izdzīvojušiem ir Gvatemalas pilsoņi.

Sanantonio atrodas dažu stundu braucienā no robežas ar Meksikas Nuevoleonas štatu. Šajā apvidū iestājies karsts un sauss laiks un gaisa temperatūra pārsniedz 30 grādus pēc Celsija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu