Kanādā par vainīgu poligāmijā atzīst vīrieti ar 25 sievām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Kanādā pirmdien vēsturiskā tiesas spriedumā par vainīgiem poligāmijā tika atzīti divi vīrieši, vienam no kuriem bijušas 25 sievas un 146 bērni.

Vinstonam Blekmoram bijušas 25 sievas, bet Džeimsam Marionam Oleram - piecas. Abiem draud pat piecus gadus ilgs ieslodzījums.

Šī lieta ir pirmais mēģinājums īstenot poligāmijas aizliegumu, lai arī šāda prakse Kanādā tika aizliegta jau pirms 127 gadiem.

Pēdējo divdesmit gadu laikā tika iecelti trīs īpašie prokurori, kuriem bija jāceļ apsūdzības abiem vīriešiem, tomēr tas netika darīts, pastāvot bažām, ka tādā veidā tiks pārkāptas konstitūcijā garantētās tiesības uz reliģijas brīvību.

Šīs bažas tika mazinātas 2011.gadā, kad Kanādas Britu Kolumbijas provinces Augstākā tiesa nolēma, ka poligāmijas radītais kaitējums attaisno reliģiskās brīvības ierobežošanu, tādā veidā nobruģējot ceļu apsūdzību izvirzīšanai 2014.gadā.

Britu Kolumbijas Augstākās tiesas tiesnese Šerija Anna Donegana savā spriedumā norādīja, ka Blekmors nenoliedz piekopto poligāmiju.

Abi vīrieši ir ievērojami Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus fundamentālistu baznīcas pārstāvji. Šī poligāmā sekta ir atšķēlusies no Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus Baznīcas jeb tā sauktajiem mormoņiem.

Sekta jau 60 gadus ir bāzēta nomaļā kalnainā reģionā Britu Kolumbijā netālu no ASV robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu