Musulmaņu amatpersonas mudina boikotēt Jeruzalemes svētvietu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Musulmaņu amatpersonas otrdien uzstāja, ka dievlūdzējiem ir jāturpina boikotēt ārkārtīgi sensitīvā Jeruzalemes svētvieta, neraugoties uz to, ka Izraēla atteikusies no pēdējiem drošības pasākumu soļiem.

«Nevar doties uz Al Aksas mošeju, līdz organizācijas «Waqf» tehniskā komiteja nebūs veikusi savu vērtējumu un nebūs atjaunota situācija, kāda tā bija līdz šā mēneša 14.datumam,» teikts mošejas kompleksu pārraugošās musulmaņu organizācijas «Waqf» paziņojumā.

Izraēla ir aizvākusi metāla detektorus un novērošanas kameras, tomēr arī ir norādījusi, ka to vietā tiks izmantotas «modernas tehnoloģijas un citi līdzekļi». Par kādām tehnoloģijām un līdzekļiem ir runa, konkrēti atklāts netiek.

Izraēla ieviesa drošības pasākumus, arī pārbaudes ar metāla detektoriem, pie Jeruzalemes Tempļa kalna ieejas, pēc palestīniešu uzbrukuma, kurā 14.jūlijā tika nogalināti divi Izraēlas policisti.

Foto: AP/Scanpix

Palestīnieši apgalvo, ka Izraēla ar šiem pasākumiem palielina savu kontroli pār šo svētvietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu