Deiviss: ES pilsoņu tiesības pēc «Brexit» jāaizstāv britu tiesām

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā dzīvojošo Eiropas Savienības (ES) pilsoņu tiesības pēc valsts izstāšanās no bloka jāaizstāv britu tiesām, otrdien paziņojis tā dēvētais «Brexit» ministrs Deivids Deiviss, atkārtoti noraidot ES nostāju šajā jautājumā.

Lielbritānijā dzīvojošo citu ES dalībvalstu pilsoņu tiesības un citās dalībvalstīs dzīvojošo britu tiesības pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no bloka ir viens no svarīgākajiem jautājumiem «Brexit» sarunās.

Londona iestājas pret Briseles prasību izplatīt uz trim miljoniem ES pilsoņu, kas dzīvo Lielbritānijā, ES Tiesas jurisdikciju.

Atbildot uz jautājumu, vai Lielbritānija būtu gatava uz kompromisu, Deiviss norādīja, ka Londona grasās ES pilsoņu tiesības definēt parlamenta apstiprinātā likumā, kura izpildi uzraudzīs britu tiesas.

Viņš piebilda, ka papildus tam ES pilsoņu tiesības tiks garantētas ar ES un Apvienotās Karalistes līgumu.

«Kad mēs, piemēram, slēdzam līgumu, teiksim, ar Savienotajām Valstīm, mēs nepiešķiram Savienoto Valstu Augstākajai tiesai tiesības uzraudzīt tā pildīšanu,» preses konferencē Prāgā pēc tikšanās ar Čehijas ārlietu ministru Ļubomiru Zaoraleku uzsvēra Deiviss.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Londona uztver nopietni prasības sniegt valstī dzīvojošajiem ES pilsoņiem pārliecību par viņu nākotni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu