Tilersons paliks ASV valsts sekretāra amatā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons neplāno atkāpties no amata, paziņojis Valsts departaments, šādi noraidot mediju apgalvojumus, kuros iespējamā demisija skaidrota ar domstarpībām attiecībās ar Balto namu.

Kopš stāšanās valsts sekretāra amatā Tilersons izpelnījies pārmetumus par to, ka viņš darbojas ārkārtīgi nemanāmi, kā arī plāniem iestādē ar 70 000 darbinieku Vašingtonā un visā pasaulē samazināt budžetu par 30%.

Telekanāls CNN ziņoja, ka Tilersons plāno pamest amatu līdz gada beigām, tomēr Valsts departamenta preses sekretāre Hetere Nauerta šos pieņēmumus kategoriski noraidīja.

«Tie ir aplami. Mēs esam runājuši ar sekretāru. Sekretārs to paudis ļoti skaidri, ka viņš grasās palikt šeit Valsts departamentā,» viņa sacīja žurnālistiem.

«Mums priekšā stāv daudz darāmā. Viņš to atzīst. Viņš ir dziļi iesaistīts šajā darbā.»

Vaicāta par Tilersona pēdējo dienu nenoslogoto darba grafiku, Nauerta sacīja, sekretārs «paņēmis mazliet brīva laika».

«Viņam bija ļoti daudz darba. Viņš tikko atgriezās no pamatīga ārzemju ceļojuma, kā jūs to visi labi zināt,» sacīja preses sekretāre. «Tāpēc viņam pienākas dažas brīvas dienas.»

Kā ziņoja CNN, domstarpības Tilersona attiecībās ar Balto namu izraisījušas jaunās debates par politiku Irānas jautājumā un personālu, kā arī prezidenta Donalda Trampa haotiskā un juceklīgā pieeja ārpolitikai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu