Viss liecina par jauniem Ziemeļkorejas draudiem, kurus tā varētu īstenot ceturtdien

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV bažījas, ka Ziemeļkoreja ceturtdien varētu izmēģināt jaunu ballistisko raķeti, kas spēj nest kodolgalviņu, vēsta «Independent».

ASV amatpersonas ir pārliecinātas, ka ar jaunu raķetes izmēģinājumu Ziemeļkoreja atzīmēs 64. gadskārtu kopš Korejas kara beigām.

ASV un Dienvidkorejas mediji citē izlūkdienestu pārstāvjus, kas ziņo par militārā autotransporta pārvietošanos, kas varētu pārvadāt raķešu palaišanas ierīces, kas nozīmē, ka drīzumā gaidāms jauns izmēģinājums.

Korejas karš ilga no 1950. līdz 1953. gadam, tas izvērtās par starptautisku bruņotu konfliktu, kurā sadūrās ANO deleģēto valstu koalīcija un tā saukto komunistu bloka Āzijas valstis -Ziemeļkoreja, Ķīna un PSRS. Tas bija pirmais lielākais starptautiskais konflikts pēc 2. Pasaules kara, kurš ievadīja «auksto karu». Ziemeļkorejā 27. jūliju atzīmē kā Uzvaras dienu.

Jau ziņots, ka jūlija sākumā Ziemeļkoreja pirmo reizi veiksmīgi izmēģinājusi starpkontinentālo ballistisko raķeti (ICBM).

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA vēstīja, ka izmēģinātā raķete «Hwasong-14» var tikt aprīkota ar «lielu, smagu kodolgalviņu», kas var izturēt atgriešanos Zemes atmosfērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu