Tunisijas parlaments pieņem likumu par vardarbības izbeigšanu pret sievietēm

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tunisijas parlaments trešdien pieņēma likumu, kas paredz «izbeigt visu vardarbību pret sievietēm», pastiprinot aizsardzību un palīdzību upuriem, un šo lēmumu apsveica tiesību aizstāvības organizācijas.

«Tas ir ļoti aizkustinošs brīdis, un mēs Tunisijā lepojamies, ka esam spējuši vienoties ap vēsturisku projektu,» sacīja sieviešu lietu ministre Naziha Laabidi.

Jaunajā likumā, kura spēkā stāšanās gaidāma nākamgad, ir minēta «fiziska, morāla un seksuāla» vardarbība, pēc balsojuma paziņoja parlamenta deputāte Bošra Belhadža Hmida.

Tas nodrošinās tiesisku un psiholoģisku atbalstu sadzīves vardarbības upuriem un atceļ pretrunīgi vērtētu pantu, kas ļauj vīriešiem izvairīties no soda par izvarošanu, apprecot upuri.

Tunisija tiek uzskatīta par pionieri sieviešu tiesību jomā arābu pasaulē, tomēr tiesību aizstāvības organizācijas uzskata, ka sievietes vēl arvien tiek diskriminētas, un apmēram puse sieviešu atzīst, ka savā mūžā bijušas pakļautas vismaz vienai vardarbības formai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu