ASV atbalstītā alianse «Islāma valstij» atkarojusi pusi Rakas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV atbalstītā Sīrijas kurdu un arābu alianse džihādistu grupējumam «islāma valsts» atkarojusi pusi Rakas pilsētas teritorijas, trešdien pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Sīrijas Demokrātiskie spēki (QSD) jau vairākus mēnešus cenšas džihādistiem atkarot Sīrijas ziemeļdaļas pilsētu, kas iemantojusi bēdīgu slavu kā «Islāma valsts» «kalifāta» galvaspilsēta.

QSD «tagad kontrolē 50% Rakas pilsētas, neraugoties uz «Islāma valsts» sīvo pretestību,» sacīja SOHR vadītājs Rami Abderrahmans.

Rakas operācijā QSD atbalsta ASV vadītās koalīcijas kara aviācija un padomnieki, turklāt QSD no koalīcijas saņem militāro tehniku un bruņojumu.

Vairākus mēnešus pēc tam, kad bija sākts uzbrukums, QSD 5.jūnijā iegāja pilsētā. Kopš tā laikā QSD kaujinieki atkarojuši džihādistiem arvien jaunas teritorijas un pietuvojušies pilsētas centram.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu