Venecuēlas protestos bojāgājušo skaits sasniedz 102

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Protestos pret valdību trešdien Venecuēlā dzīvību zaudējis vēl viens cilvēks, līdz ar to kopējais protestos bojāgājušo skaits sasniedzis 102. 30 gadus vecais vīrietis gājis bojā protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem Meridas štata Ehidā, paziņoja varasiestādes.

Daudzi venecuēlieši trešdien piedalījās 48 stundu streikā, protestējot pret svētdien gaidāmajām Konstitucionālās sapulces vēlēšanām.

Opozīcija uzskata, ka šīs vēlēšanas ir prezidenta Nikolasa Maduro mēģinājums izveidot valstī diktatūru.

Protesti pret Maduro sākās 1.aprīlī. Protestētāji pieprasa Maduro atkāpšanos un jaunu vēlēšanu noorganizēšanu. Demonstrācijas bieži pāraug vardarbībā.

Protestētāji vaino Maduro ekonomiskajā krīzē, kas smagi skārusi valsti, atstājot cilvēkus bez pamata nepieciešamības precēm.

Maduros savukārt paziņojis, ka krīze ir ASV sazvērestība, un cer, ka Konstitucionālās sapulces izveidošana nomierinās protestētājus. Oponenti uzskata, ka šis solis vedīs valsti uz diktatūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu