Austrijas kanclers: Turcija nekad neiestāsies ES

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Turcija nekad neiestāsies Eiropas Savienībā (ES), intervijā laikrakstam «Frankfurter Allgemeine Zeitung» paziņojis Austrijas kanclers Kristiāns Kerns. «Eiropa nekad nevarēs sagremot Turcijas iestāšanos kaut vai tikai tīri ekonomisku iemeslu dēļ. Kā tam vajadzētu izskatīties?» sacīja Kerns.

Pēc viņa teiktā, ir laiks pateikt Turcijai, ka tā «pat nevar cerēt uz iestāšanos ES».

Kerns uzsvēra, ka cilvēktiesību pārkāpumu jautājumā Turcija ir «pārkāpusi visas sarkanās līnijas» un aicināja Ankaru pārtraukt sarunas par iestāšanos ES.

Turcijas iestāšanās sarunas ar ES kopš pagājušā gada apvērsuma mēģinājuma faktiski ir iesaldētas, jo Ankaras reakcija uz puču izpelnījusies skarbu Rietumu kritiku par vēršanos pret politisko opozīciju, neatkarīgo presi un cilvēktiesību aktīvistiem.

ES kritiku izpelnījies arī gada sākumā sarīkotais referendums par konstitūcijas grozījumiem, kas ievērojami paplašina Turcijas prezidenta pilnvaras.

Ņemot vērā pēc apvērsuma mēģinājuma Ankaras izvērtās plašās tīrīšanas valsts aparātā un armijā, ES dalībvalstis decembrī izlēma neatvērt jaunas sadaļas iestāšanās sarunās ar Turciju.

Tomēr ES uzsver, ka iestāšanās sarunas netiekot apturētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu