Ministrs: Pēc «Brexit» beigsies brīva darbinieku migrācija no ES

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc «Brexit» beigsies brīvā darbinieku migrācija starp Lielbritāniju un Eiropas Savienības (ES) valstīm, raidorganizācijai BBC sacījis Lielbritānijas imigrācijas ministrs Brendons Luiss. Līdz 2019.gada martam, kad paredzēta Lielbritānijas izstāšanās no ES, jāievieš jauna sistēma.

Pagājušonedēļ medijos izplatījās ziņas, ka arī «Brexit» pārejas laikā varētu pieļaut brīvu pārvietošanos no ES. Taču Luiss sacīja, ka tas «vienkārši ir fakts», ka atstāt spēkā ES noteikumus šajā laikā nebūs iespējams.

Valdība pasūtījusi «detalizētu novērtējumu» par izmaksām un ieguvumiem, kas saistīti ar ES migrantiem. Taču Luiss radiointervijā neatklāja sīkākas ziņas par imigrācijas likumprojektu, ko parlamentā apstiprināšanai jāiesniedz nākamgad.

«Kad būsim pametuši ES, šī valsts piemēros pati savus imigrācijas noteikumus un prasības, kas būs pakārtoti ne vien Lielbritānijas biznesa, bet arī plašākas sabiedrības interesēm,» izdevumā «Financial Times» publicētā slejā raksta iekšlietu ministre Embera Rada.

Viņa sacīja, ka Lielbritānija turpināšot piesaistīt «spožākos un labākos» darbiniekus no citām valstīm.

Imigrācijas ierobežošana no ES bija nozīmīgs izstāšanās aizstāvju arguments. Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ir solījusi izbeigt brīvu pārvietošanos no ES, tiklīdz viņas vadītā valsts būs atstājusi bloku, kā arī kopumā samazināt migrācijas saldo līdz «desmitiem tūkstošu» gadā.

Ik gadu Lielbritānijā uz pastāvīgu dzīvi ierodas apmēram 250 000 citu ES dalībvalstu pilsoņu, bet kopumā Apvienotajā Karalistē dzīvo apmēram 3,2 miljoni bloka pilsoņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu