Par ASV viceprezidenta drošību Igaunijā rūpēsies valsts bruņotie spēki un zemessardze

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Par ASV viceprezidenta Maika Pensa drošību viņa gaidāmās vizītes laikā Igaunijā rūpēsies arī Igaunijas Aizsardzības spēki un zemessardze «Kaitseliit» («Aizsardzības līga»).

To ceturtdien nolēma Igaunijas valdība, vēsta valdības preses dienests.

Igaunijas likumi noteic, ka lēmumu par bruņoto spēku un zemessardzes iesaistīšanu tiesiskās kārtības nodrošināšanā pieņem valdība ar prezidenta piekrišanu.

Jau ziņots, ka Penss svētdien un pirmdien uzturēsies vizītē Igaunijā. Svētdien Tallinā viņam paredzēta tikšanās ar Igaunijas premjerministru Jiri Ratasu. Pirmdien Penss kopā ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu piedalīsies apaļā galda diskusijā par kibertehnoloģijām un inovācijām, bet pēc tam viņam plānota tikšanās ar visu trīs Baltijas valstu prezidentiem.

Vēl ASV viceprezidentam pirmdien plānota tikšanās ar Igaunijas Aizsardzības spēku komandieri ģenerāli Riho Terrasu, Penss arī teiks runu Igaunijas un NATO valstu karavīriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu