Lielbritānijā antisemītisku incidentu skaits sasniedzis rekordu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijā šā gada pirmajos sešos mēnešos salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn par 30% jeb līdz 767 pieaudzis antisemītisku naida incidentu skaits, kas ir jauns rekords, ceturtdien pavēstījusi ebreju atbalsta organizācija.

Organizācija «The Community Security Trust» (CST) paziņoja, ka 80 gadījumos piedzīvoti fiziski uzbrukumi, bet izplatītākais naida incidentu paveids bija acīmredzami ebreju izcelsmes cilvēku vārdiska aizskaršana sabiedriskās vietās.

«Antisemītisms britu ebrejus skar aizvien vairāk, un aiz tā stāvošais naids un dusmas izplatās,» norādīja CST vadītājs Deivids Deljū.

CST atklāja, ka 51% incidentu tika bojāts vai apgānīts ebreju īpašums. Vairums incidentu notikuši Londonā un Mančestrā, kur atrodas valstī lielākās ebreju kopienas.

Iekšlietu ministre Embera Rada norādīja, ka šāda veida incidentu skaita pieaugums varētu būt skaidrojams ar to, ka par tiem biežāk ziņo. Viņa gan piebilda, ka arī «viens šāds incidents ir par daudz».

«Mēs turpināsim darīt visu iespējamo, lai likvidētu naidu un šķelšanos, kas skārusi mūsu sabiedrību,» paziņoja ministre, vēršot uzmanību uz valdības finansējuma palielināšanu ebreju organizāciju aizsardzībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu