Putins: Krievijas un Ķīnas militārā sadarbība nav vērsta pret citām valstīm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik / Reuters

Krievijas un Ķīnas jūras spēku kopīgajās mācības, kas šomēnes notika Baltijas jūrā, abu valstu kara jūrnieki slīpējuši savu meistarību, un Krievijas un Ķīnas militārā sadarbība nav vērsta pret citām valstīm, ceturtdien paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

«Šajā gadījumā mūsu militārpersonas slīpē savu meistarību,» sacīja Putins preses konferencē Somijas pilsētā Savonlinnā pēc sarunām ar šīs valsts prezidentu Sauli Nīnisti, atbildot uz jautājumu, kāds ir Krievijas un Ķīnas vēstījums citām valstīm, rīkojot mācības Baltijas jūrā.

Runājot par Krievijas un Ķīnas militāro sadarbību kopumā, Krievijas prezidents teica, ka «tā nav vērsta pret kādām trešajām valstīm».

Viņš arī norādīja, ka Maskava un Pekina neveido nekādus militāros blokus vai savienības.

Putins nodēvēja Krievijas un Ķīnas militāro sadarbību par «labu piemēru tam, kā jāsadarbojas jebkurā pasaules reģionā, tostarp Baltijas jūras rajonā».

Viņš piebilda, ka Krievija ar cieņu izturas pret dažu Baltijas jūras valstu neitralitāti.

«Vienlaikus esam gatavi jebkurai sadarbības formai ar neitrālām valstīm,» sacīja Krievijas prezidents.

Jau ziņots, ka Krievijas un Ķīnas jūras spēku mācību «Sadarbība jūrā-2017» pirmais posms notika Baltijas jūrā no 21. līdz 28.jūlijam.

Krievijas Aizsardzības ministrijas Informācijas un masu komunikācijas departaments informēja, ka mācībās no Krievijas un Ķīnas piedalījās apmēram desmit dažādu tipu kuģi, kā arī vairāk nekā desmit lidmašīnas un helikopteri.

Mācību galvenais mērķis bija paaugstināt Krievijas un Ķīnas jūras spēku sadarbības efektivitāti, vēršoties pret draudiem drošībai jūrā, noslīpēt Krievijas un Ķīnas kaujas kuģu apkalpju sadarbības koordināciju, kā arī nostiprināt draudzību un sadarbību starp abu valstu jūras spēkiem, norādījusi Krievijas Aizsardzības ministrija.

21.jūlijā Ķīnas karakuģu grupa ieradās Kaļiņingradas apgabala Baltijskas ostā, kur tajā pašā dienā notika mācību svinīgā atklāšana. Mācību aktīvais posms notika no 24. līdz 27.jūlijam, un tā gaitā tiks apgūta pretzemūdeņu, pretgaisa un pretkuģu aizsardzības kopīgā organizācija, kā arī «noslīpētas vairākas kopīgās darbības jūrā», informēja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Septembrī notiks mācību «Sadarbība jūrā» otrā daļa, kas norisināsies Tālajos Austrumos - Japāņu jūrā un Ohotskas jūrā.

Krievijas un Ķīnas jūras spēku ikgadējie manevri «Sadarbība jūrā» notiek kopš 2012.gada.

Pērn šīs mācības notika Dienvidķīnas jūrā, par kuras salām Ķīnai ir teritoriālas domstarpības ar citām šīs jūras piekrastes valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu