Pie svētvietām Jeruzalemē izcēlušās sadursmes starp palestīniešiem un Izraēlas policiju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AHMAD GHARABLI / AFP

Starp Izraēlas policiju un palestīniešu protestētājiem ceturtdien pie svētvietām Jeruzalemes vecpilsētā izcēlušās sadursmes.

Aģentūras AFP korespondents novēroja sadursmes, kuras izcēlās drīz pēc dievlūdzēju ierašanās vietā, kuru ebreji dēvē par Tempļa kalnu, bet musulmaņi par Al Haram aš Šarīfu - Cēlo svētnīcu.

Palestīniešu Sarkanais pusmēness ziņo, ka 46 cilvēki ievainoti šajā kompleksā, kurā atrodas musulmaņiem nozīmīgā Al Aksas mošeja, vai tā tuvākajā apkārtnē.

Sadursmju cēlonis pašā kompleksā nav zināms. Ārpus tā sadursmes sākas, kad policisti ieradās pūļa vidū. Palestīnieši policistus apmētāja ar plastmasas pudelēm, bet policija raidīja trokšņa granātas.

Pirms tam tūkstošiem dievlūdzēju bija ieradušies Al Aksas mošejas kompleksā uz pēcpusdienas lūgšanām.

Kā ziņots, Jeruzalemes musulmaņu līderi ceturtdien apliecināja dievlūdzējiem, ka viņi atkal var doties uz Al Aksas mošeju.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Izraēla bija aizvākusi pēdējās drošības iekārtas, kas pie ieejas Al Aksas mošejā bija uzstādītas pēc 14.jūlija uzbrukuma, kurā tika nogalināti divi izraēliešu policisti.

Saasinoties krīzei ap Jeruzalemes svētvietām, musulmaņu līderi mudināja ticīgos Al Aksas mošejas kompleksu nepameklēt, līdz Izraēla nebūs atteikusies no jaunajiem drošības pasākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu