Avots: Itālija plāno uz Lībijas ūdeņiem nosūtīt savus kuģus

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STR / TT NYHETSBYRÅN

Itālija plāno līdz augusta beigām nosūtīt vairākus karakuģus uz Lībijas teritoriālajiem ūdeņiem, lai apkarotu cilvēku kontrabandistus un tādā veidā mazinātu nelegālo imigrāciju, ceturtdien pavēstījis informācijas avots Itālijas valdībā.

Gaidāms, ka piektdien šis plāns tiks iesniegts apstiprināšanai valdībā, bet balsojums parlamentā varētu tikt rīkots nākamajā nedēļā, atklāja avots.

«Joprojām notiek lemšana par precīzu kuģu un jūrnieku skaitu,» norādīja avots, piebilstot, ka parlamenta apstiprinājuma gadījumā šāda misija varētu sākt darbību augusta beigās.

Itālijas premjerministrs Paolo Džentiloni ceturtdien tikās ar bruņoto spēku vadību un ministriem, lai apspriestu «drošību, imigrāciju un situāciju Lībijā», paziņoja valdība.

Kā ziņots, ANO atbalstītais Lībijas premjerministrs Fajezs as Sarradžs ir aicinājis Itāliju nosūtīt kuģus uz Lībijas teritoriālajiem ūdeņiem, lai tur sniegtu palīdzību cīņā pret cilvēku kontrabandistiem.

Džentiloni pavēstīja, ka ceturtdien šo jautājumu pārrunājis ar vairākiem kolēģiem Eiropā, kuri atbalstījuši šādu misiju.

Ja šī iecere īstenosies, tas nenoliedzami samazinās cilvēku kontrabandistu kuģu un laivu skaitu, kas izbrauc no Lībijas, kā arī samazinās spiedienu uz Itāliju, kur pa jūras ceļu no Lībijas ierodas tūkstošiem nelegālo imigrantu.

Itālijā šogad ieradušies teju 94 000 nelegālo imigrantu. Tas ir par 5% vairāk nekā šajā pat laika posmā pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu