ASV Senāts pieņem un nosūta Trampam likumprojektu par sankcijām pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Kongresa augšpalāta Senāts ceturtdien pieņēma likuma projektu par sankcijām pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju un nosūtīja to prezidentam Donaldam Trampam, kurš vai nu parakstīs šo likumu, vai uzliks tam veto.

Likuma projekts, kuru otrdien bija pieņēmusi Kongresa apakšpalāta Pārstāvju palāta, Senātā tika apstiprināts ar 98 balsīm par un divām pret.

Šis likums apgrūtinās ASV prezidentam sankciju mīkstināšanu vai atcelšanu pret Krieviju. Tā mērķis ir sodīt Krieviju par darbībām Ukrainā un Sīrijā, kā arī par Maskavas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās pērn.

Tramps ir izrādījis gatavību sadarboties ar Krieviju un apšaubījis, ka Maskava iejaukusies ASV prezidenta vēlēšanās, tāpēc kongresmeņi bažījas, ka viņš varētu vienpusēji mīkstināt sankcijas.

Pieņemtais likuma projekts aizliedz prezidentam mīkstināt sankcijas pret Krieviju bez Kongresa piekrišanas. Tajā līdz ar sankcijām pret Krieviju iekļautas arī sankcijas pret Irānu un Ziemeļkoreju, lai apgrūtinātu Trampam veto uzlikšanu šim dokumentam.

Sankcijas pret Ziemeļkoreju noteiktas par tās kodolieroču izstrādi, ballistisko raķešu programmu un vergu darba izmantošanu, bet pret Irānu – par terorisma aktivitātēm, cilvēktiesību pārkāpumiem un ballistisko raķešu programmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu