Saūda Arābijā pie Mekas notriekta Jemenas nemiernieku raķete

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saūda Arābijā pie Mekas pilsētas ceturtdienas vakarā tika notriekta ballistiskā raķete, kuru bija izšāvuši Jemenas šiītu nemiernieki hutieši, paziņoja arābu valstu militārā koalīcija, kas cīnās pret hutiešiem Jemenā.

Raķete ir notriekta mēnesi pirms ikgadējā hadža (svētceļojuma) uz islāma galveno svētvietu Mekā.

Raķete tika pārtverta 69 kilometrus uz dienvidiem no Mekas Saūda Arābijas rietumos, teikts koalīcijas paziņojumā. Tajā šīs raķetes raidīšana tika nosaukta par «šiītu nemiernieku hutiešu izmisīgu mēģinājumu traucēt hadžu», kas sāksies augusta beigās.

Ballistisko raķešu uzbrukumi, kā arī biežākas apšaudes ar tuva darbības rādiusa raķetēm pār Jemenas robežu ar Saūda Arābiju agrāk parasti notikuši pēc koalīcijas gaisa triecieniem Jemenā.

Hutieši pērn oktobrī izšāva ballistisko raķeti, kas tika notriekta pie Mekas, un šo uzbrukumu nosodīja Saūda Arābijas sabiedrotās Persijas līča arābu valstis.

Hutieši un to sabiedrotie – bijušie Jemenas drošības spēku locekļi, kas saistīti ar bijušo prezidentu Ali Abdallāhu Sālihu – pirms diviem gadiem sāka atriebības uzbrukumus Saūda Arābijai.

Saūda Arābijas vadītā koalīcija 2015.gada martā sāka intervenci Jemenā, lai atbalstītu tās prezidentu Abdrabuhu Mansūru Hadi cīņā pret hutiešiem, kurus atbalsta Saūda Arābijas sāncense Irāna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu