Drēzdenes baznīca apmētāta ar Molotova kokteiļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pagaidām nenoskaidroti uzbrucēji Vācijas Saksijas federālās zemes galvaspilsētā Drēzdenē naktī uz ceturtdienu triekuši divus Molotova kokteiļus pret Mārtiņa Lutera baznīcas ēku, tomēr uzbrukumā celtnei nodarīti vien nelieli bojājumi, ziņo varasiestādes.

Viena degmaisījuma bumba trāpījusi 138 gadus vecās baznīcas durvīm, bet otra - sānu fasādei. Uz ēkas durvīm un smilšakmens fasādes redzamas «benzīnam līdzīga šķidruma» paliekas, vēsta laikraksts «Sächsische Zeitung».

Liesmas ēkas iekšpusē nav nonākušas. Uzbrukumā, kas noticis ceturtdien ap plkst.3, nodarīti 1000 eiro lieli postījumi, liecina policijas aplēses.

Mācītājs Ekehards Mēlers izdevumam «Tag24» atzina, ka ir šokēts par uzbrukumu. Viņš arī norādīja, ka nevar iedomāties par jelkādiem politiskiem motīviem šādam uzbrukumam.

«Kaut kas tāds liekas vienkārši bezjēdzīgs,» piebilda Mēlers.

Pie baznīcas notekcaurulēm piestiprinātas kreisajiem ekstrēmistiem raksturīgas uzlīmes, kurās cilvēki mudināti gatavot Molotova kokteiļus, vēsta «Sächsische Zeitung».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu