«Al Qaeda» izveido grupējumu Kašmirā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskais teroristu grupējumu tīkls «Al Qaeda» ceturtdien pirmo reizi atzinis, ka ir aktīvs Indijas kontrolētajā Kašmiras daļā, paziņojot, ka kaujinieks no vietējā nemiernieku grupējuma turpmāk vadīs jaunu kaujinieku organizāciju, kas cīnīsies pret Indijas varu apstrīdētajā teritorijā.

Kašmiras kaujinieks Zakirs Musa vadīs ar «Al Qaeda» saistītu grupējumu «Ansar Ghawzat-ul-Hind», pavēstīja propagandas organizācija «Globālā islāmiskā mediju fronte» (GIMF).

Musa nesen pametis Kašmiras lielāko vietējo nemiernieku grupējumu «Hizbul Mujahideen» un, kā tiek uzskatīts, viņam pievienojušies vairāki desmiti citu kaujinieku.

Līdz šim Kašmirā neviens globālais džihādistu grupējums atklāti nav darbojies.

Jaunais grupējums «atvairīs tirānisko Indijas iebrucēju agresiju, un džihāda ceļā ar Allāha palīdzību mēs atbrīvosim mūsu dzimteni Kašmiru,» pauda GIMF.

«Al Qaeda» jau 2014.gadā paziņoja par šūniņas izveidošanu Indijas subkontinentā, tomēr tai neizdevās piesaistīt nozīmīgu atbalstu.

Daļu Kašmiras, kur vairums iedzīvotāju ir musulmaņi, kontrolē Indija, daļu - Pakistāna, bet kā Deli, tā Islamabada pretendē uz visu Kašmiras teritoriju.

Kopš 1989.gada pret Indijas spēkiem Kašmirā cīnās vairāki desmiti nemiernieku grupējumu, kas vēlas panākt reģiona neatkarību vai apvienošanos ar Pakistānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu