«Lux Express» autobusa avārija Igaunijā: aizdomās turētais - Latvijas pilsonis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter.com/@JanisTeresko

Igaunija nosūtīs Latvijai krimināllietu par kompānijas «Lux Express» autobusa avāriju, kurā aizdomās turētais ir šī autobusa vadītājs Latvijas pilsonis, ziņo Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Igaunijas Viru apriņķa prokuratūras preses sekretāre Jeļena Fiļipova pavēstījusi, ka 1957.gadā dzimušais Latvijas pilsonis 2016.gada 29.janvārī plkst.0.42, vadot «Lux Express» autobusu «Scania Irizar», kas veicis reisu pa maršrutu Rīga-Sanktpēterburga, šosejas Valga-Tartu-Jehvi astotajā kilometrā, braucot Jehvi virzienā, nav izvēlējies savām vadītāja prasmēm, kā arī laika un ceļa apstākļiem atbilstošu ātrumu un zaudējis kontroli pār autobusu. Tādēļ autobuss, kurā atradušies 26 cilvēki, nobraucis no ceļa un apgāzies uz labajiem sāniem. Divi pasažieri ar smagiem ievainojumiem nogādāti slimnīcā un vēl vairāki pasažieri guvuši dažāda smaguma miesas bojājumus.

Latvijas pilsonis, kurš vadījis autobusu, tiek turēts aizdomās par to, ka, būdams mehāniskā transportlīdzekļa vadītājs, pārkāpis satiksmes noteikumus un tādēļ nodarīts smags kaitējums cilvēku veselībai, pastāstījusi prokuratūras preses sekretāre.

Viņa piebildusi, ka Viru apriņķa prokuratūra izmeklēšanu ir pabeigusi un krimināllieta tiks nosūtīta uz Latviju, lai aizdomās turētajam varētu uzrādīt apsūdzību un tad lietu nodot tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu