Vētrā Šveicē traumas guvusi arī mirušās latviešu meitenītes mamma

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šveicē mirušajai latviešu meitenītei līdzi bijusi viņas māte, kura arī guvusi traumu vētrā, portālam TVNET pavēstīja Ārlietu ministrijā (ĀM).

(ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa)

Bernes kantona policija Latvijas vēstniecībai Austrijā apstiprinājusi, ka Šveicē, Bēnigenā pie Iterlākenas, 31.jūlija rītā vētras laikā meža izcirtumā esošajai teltij ir uzkritis koks, kā rezultātā bojā ir gājusi 2005.gadā dzimusi Latvijas valstspiederīgā un ar traumām slimnīcā nogādāta viņas māte - 1978. gadā dzimusi Latvijas valstspiederīgā.

Sākotnēji, saņemot neoficiālas ziņas, vēstniecība bijusi pastāvīgā saziņā ar Šveices varas iestādēm, kā arī sniedza bojāgājušās radiniekiem nepieciešamo palīdzību.

Latvijas vēstniecība Austrijā ir sniegusi palīdzību, lai negadījumā cietusī sieviete varētu pēc iespējas ātrāk atgriezties Latvijā, un šobrīd tiek kārtotas formalitātes mirušās meitenes mirstīgo atlieku nogādāšanai Latvijā, informēja ĀM.

Jau vēstīts, ka pirmdien Šveicē vētras laikā ar visām saknēm izrautam kokam uzgāžoties uz telts, bojā gājusi 12 gadus veca latviešu meitene.

Traģiskais notikums atgadījās netālu no Šveices galvaspilsētas Bernes.

Šveices dienvidos pēdējās dienās ir spēcīgas lietusgāzes un vētras. Graubindenes kantona pašvaldība bloķējusi ceļus, jo uz tiem izveidojušās stipras, nekontrolējamas dubļu straumes. No tuvējās apkārtnes ar helikopteriem nācies glābt apmēram 50 cilvēkus, norādīja Šveices galvaspilsētas Bernes policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu