ANO Drošības padome sestdien balsos par sankciju pastiprināšanu pret Ziemeļkoreju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV piektdien iesniedza ANO Drošības padomei rezolūcijas projektu par sankciju pastiprināšanu pret Ziemeļkoreju, un sestdien Drošības padomē ir gaidāms balsojums par to, pavēstīja diplomāts Drošības padomē.

Rezolūcijas projektā paredzētās sankcijas ietver akmeņogļu, dzelzs un dzelzsrūdas, svina un svina rūdas, un jūras velšu eksporta aizliegumu. Šo preču eksports nodrošina Phenjanai ikgadējus ienākumus viena miljarda ASV dolāru apmērā, kas ir apmēram trešdaļa no tās ārvalstu valūtas ieņēmumiem.

Rezolūcijas projektā paredzēts arī novērst Ziemeļkorejas papildu strādnieku sūtīšanu uz ārzemēm, aizliegt jaunu kopuzņēmumu veidošanu ar šo valsti un aizliegt jaunas investīcijas jau esošajos kopuzņēmumos.

Tas arī paredz pastiprināt tehnoloģiju tirdzniecības ierobežojumus, lai neļautu Ziemeļkorejai iegādāties preces, ko tā varētu izmantot militārās programmās.

Rezolūcijas projekts neparedz ierobežot naftas piegādes, lai nesaasinātu Ziemeļkorejas humāno krīzi.

ASV ir apspriedušas ierosinātos jaunos pasākumus ar Ķīnu, kas ir Phenjanas galvenā tirdzniecības partnere un sabiedrotā, kopš Ziemeļkoreja 4.jūlijā pirmoreiz izmēģināja starpkontinentālu ballistisko raķeti.

Otrs Ziemeļkorejas starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājums 28.jūlijā pastiprināja bažas, ka Phenjana tiecas izstrādāt kodolspējīgu raķeti, kas spētu sasniegt ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu