Irāna noraida kritiku par tās raķešu izmēģinājumiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Irāna sestdien Eiropas Savienības (ES) augstākā pārstāves ārlietās un drošības politikas jautājumos Federikas Mogerīni vizītes laikā nosodīja Eiropas valstu ieņemto nostāju pret tās raķešu izmēģinājumiem.

Irānas raķešu izmēģinājumi un satelīta palaišana 27.jūlijā nav pretrunā ANO rezolūcijām, pēc tikšanās ar Mogerīni paziņoja Irānas ārlietu ministrs Muhameds Džavads Zarifs.

Jau vēstīts, ka Irāna ceturtdien veiksmīgi izmēģināja raķeti ar kuru kosmosā varot nogādāt satelītu. Lielbritānija, Francija un Vācija paziņoja, ka šī tehnoloģija var tikt izmantota ballistiskajās raķetēs un Irānas rīcība ir «draudoša un provokatīva».

Rietumvalstīm ir aizdomas, ka Irāna izstrādā tehnoloģiju, lai spētu palaist tāla darbības rādiusa ballistiskās raķetes ar konvencionālajām kaujas galviņām vai kodolgalviņām. Teherāna to noliedz un uzstāj, ka tās kosmosa programmai ir tikai miera mērķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu