Izraēla plāno slēgt «Al Jazeera» birojus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas sakaru ministrs Ajubs Kara svētdien paziņoja, ka plāno Izraēlā slēgt Kataras raidorganizācijas «Al Jazeera» birojus.

«»Al Jazeera» ir kļuvusi par «Islāma valsts», «Hamas», «Hizbollah» un Irānas galveno instrumentu,» preses konferencē sacīja Kara - premjerministra Benjamina Netanjahu partijas «Likud» ministrs un druzu kopienas pārstāvis.

«Al Jazeera» «kūda uz vardarbību, kas prasījusi upurus mūsu labāko dēlu rindās», sacīja ministrs, atgādinot par diviem druzu policistiem, kas tika nogalināti uzbrukumā 14.jūlijā Jeruzalemes vecpilsētā netālu no Al Aksas mošejas kompleksa.

Kataras telekanāls jau paudis nožēlu par Izraēlas lēmumu slēgt tā birojus, kā arī solījis šo jautājumu risināt juridiskā ceļā.

«»Al Jazeera» pauž nožēlu par šo soli, ko spērusi sevi par vienīgo Tuvo Austrumu demokrātiju dēvējošā valsts,» sacīja «Al Jazeera» amatpersona. Raidorganizācija arī «pauž pārliecību - tas, ko tā [Izraēla] ir izdarījusi, ir bīstami».

Izraēlas Sakaru ministrija savukārt solīja, ka pieprasīs atsaukt akreditāciju žurnālistiem, kas strādā «Al Jazeera», kā arī apturēs tās kabeļu un satelītu savienojumus.

Izraēlas varasiestādes centīsies ierobežot Izraēlas arābu piekļuvu «Al Jazeera» raidījumiem arābu valodā, teikts ministrijas paziņojumā.

«Al Jazeera» jau iemantojusi vairāku arābu valstu līderu nepatiku.

Saūda Arābija, Bahreina, AAE un Ēģipte 5.jūnijā sarāva saites ar Kataru, apsūdzot to ekstrēmisma atbalstīšanā, bet vēlāk nāca klajā ar 13 punktu attiecību normalizācijas plānu. Viens no tiem ir «Al Jazeera» slēgšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu