Madeirā stipra vēja dēļ atcelti avioreisi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Portugālei piederošajā kūrorta salā Madeirā svētdien stipra vēja dēļ tika atcelti desmitiem ienākošo un izejošo avioreisu, radot problēmas tūkstošiem pasažieru, paziņoja lidostas amatpersonas.

Krištianu Ronaldu lidostā pie Madeiras galvaspilsētas Funšalas tika atcelti 24 izejošie un 24 ienākošie reisi, paziņoja Portugāles lidostu operators ANA.

Reisu atcelšana skāra apmēram 5500 pasažierus, sabiedriskajai televīzijai RTP pavēstīja ANA preses sekretārs šajā lidostā.

Seši ienākošie reisi tika novirzīti uz Madeirai kaimiņos esošo Portusantu salu, un pasažieri no tās devās uz Madeiru ar jūras transportu.

Pasažieri, lidostā gaidot ziņas, stāvēja garās rindās pie kasu lodziņiem vai sēdēja uz grīdas.

Madeirā, kas atrodas Atlantijas okeānā 1000 kilometrus uz dienvidrietumiem no Lisabonas, vēja stiprums brāzmās sasniedza 21 metru sekundē, informēja nacionālais meteoroloģiskais birojs.

Ir gaidāms, ka vējš aprims pirmdienas pēcpusdienā.

Krištianu Ronaldu lidosta ir viena no Eiropas lidostām, kurās ir visgrūtāk nolaisties, jo tās tuvumā atrodas kalni un okeāns.

Daļa skrejceļa atrodas bijušajā pludmalē un ir novietota uz kolonnām, kas to paceļ virs okeāna.

Lidosta šogad tika nosaukta Madeirā dzimušā futbolista Krištianu Ronaldu vārdā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu