Tikušies Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas ārlietu ministri

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Abu Korejas pussalas valstu ārlietu ministri ir svētdien tikušies reģionāla foruma ietvaros Filipīnu galvaspilsētā Manilā, pirmdien ziņoja Dienvidkorejas ziņu aģentūra «Yonhap», atsaucoties uz Ārlietu ministrijas ierēdni.

Dienvidkorejas ārlietu ministre Kana Kjunha īsi tikās ar Ziemeļkorejas ārlietu ministru Ri Jonho pirms Dienvidaustrumāzijas Nāciju asociācijas (ASEAN) Reģionālā foruma vakariņām.

Kana aicināja Ri pieņemt Seulas piedāvātas militārās sarunas, lai mazinātu saspīlējumu Korejas pussalā, un apspriešanās par sašķelto ģimeņu jaunu apvienošanās kārtu.

Ri atbildēja, ka, «ņemot vērā pašreizējo situāciju, kurā Dienvidkoreja sadarbojas ar ASV, lai pastiprinātu spiedienu uz Ziemeļkoreju, šādiem priekšlikumiem trūkst patiesuma».

Tikšanās notika dienu pēc tam, kad ANO Drošības padome pieņēma stingrākas sankcijas pret Ziemeļkoreju tās kodolprogrammas un raķešu izmēģinājumu dēļ. Ir iecerēts, ka šīs sankcijas Ziemeļkorejas eksporta ieņēmumus samazinās par trešo daļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu