Tilersons: Krievijas iejaukšanās vēlēšanās radījusi «nopietnu neuzticību»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Maskavas iejaukšanās ASV prezidenta vēlēšanās radījusi «nopietnu neuzticību» Krievijas un Savienoto Valstu attiecībās, ASV Valsts sekretārs Rekss Tilersons sacījis savam Krievijas kolēģim Sergejam Lavrovam.

Pēc tikšanās ar Lavrovu drošības forumā Manilā Tilersons sacīja, ka viņš brīdinājis Krievijas ārlietu resora vadītāju - Vašingtona patlaban spriež par pretsoļiem uz Kremļa lēmumu samazināt diplomātu skaitu ASV Maskavas misijā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 30.jūlijā paziņoja, ka ASV nāksies par 755 cilvēkiem samazināt savu diplomātisko personālu Krievijā, tādā veidā atbildot uz jaunajām Vašingtonas sankcijām.

Šis lēmums bija reakcija uz ASV Senāta pieņemto sankciju likumprojektu.

Reaģējot uz ziņām par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, Savienoto Valstu prezidenta Baraka Obamas administrācija pērn izraidīja 35 Krievijas amatpersonas, kā arī slēdza divus Krievijas īpašumus, kuri, kā norādīja Obama, izmantoti spiegošanā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sākotnēji nekādus pretsoļus nespēra, sakot, ka vēlas redzēt, kāda būs Donalda Trampa rīcība, kad viņš būs nonācis Baltajā namā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu