Indijā desmit gadus vecai grūtniecei liedz izdarīt abortu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijā mediju sašutumu izraisījis gadījums, kad desmit gadus vecai meitenei, kura palika stāvoklī pēc izvarošanas, nav atļauts veikt abortu, ziņo raidorganizācija BBC.

28.jūlijā Indijas Augstākā tiesa noraidīja meitenes ģimenes lūgumu atļaut abortu, kaut arī viņa jau ir 32.grūtniecības nedēļā. Ārstu komanda tiesai sacīja, ka grūtniecības pārtraukšana meitenei būtu «pārāk riskanta», bet auglis attīstoties normāli.

Indijas likumi atļauj abortus veikt līdz 20.grūtniecības nedēļai. Taču pēdējos gados pieaudzis seksuāli izmantotu jaunu meiteņu skaits, kuras vēlas pārtraukt grūtniecību pēc atļautā termiņa, jo meitenes pašas nav sapratušas, ka ir gaidībās. Šajā gadījumā meitene sūdzējās par sāpēm vēdera lejasdaļā, un grūtniecība tika atklāta ārsta apmeklējuma laikā.

«Viņai nav ne mazākās nojausmas, kas ar viņu noticis,» raidorganizācijai BBC pastāstīja ģimenei pietuvināts avots. Meitenei nav pateikts, ka viņa gaida bērnu. Viņas veselības stāvoklis novērtēts kā «labs», lai gan meitene cieš no «vieglas anēmijas».

Saskaņā ar statistikas datiem, 2015.gadā Indijā tika izvaroti vairāk nekā 10 000 bērnu. Valdībās pasūtītā pētījumā 53% aptaujāto bērnu atzina, ka piedzīvojuši kāda veida seksuālu vardarbību. Apmēram pusē gadījumu varmākas ir bērna radinieki, paziņas vai uzticamības personas. Arī šajā gadījumā – aizdomās par meitenes izvarošanu apcietināts viņas mātes brālēns.

Indijas mediji pievērsuši gadījumam lielu uzmanību. Meitenes ģimene paudusi neapmierinātību par žurnālistu drūzmēšanos pie viņu dzīvesvietas un sekošanu ikkatram solim.

Dzemdības gaidāmas septembra vidū. Iespējams, ka tas notiks ātrāk, ja būs kādas komplikācijas.

Indijā katru gadu dzemdībās mirst 45 000 pieaugušu sieviešu. Meitenēm, kas dzemdē pirms 15 gadu vecuma sasniegšanas, mirstības risks ir 2,5 reizes lielāks nekā sievietēm pēc 20 gadu vecuma. Ārsti norāda, ka desmit gadus vecai meitenei risks ir vēl daudz reižu augstāks.

Meitenes ģimene plāno mazuli nodot adopcijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu