Vācija mudina Ziemeļkoreju un Trampu uz savaldību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vācija trešdien mudināja Ziemeļkoreju un ASV izrādīt savaldību, šādi reaģējot uz Phenjanas un ASV prezidenta Donalda Trampa saasināto pēdējo dienu retoriku.

«Mēs ar dziļām bažām vērojam pieaugošo retorikas eskalāciju attiecībā uz Korejas pussalu,» atzina Vācijas Ārlietu ministrijas pārstāvis sakariem ar presi Martins Šēfers. «Tāpēc mēs aicinām visas puses izrādīt savaldību.»

«Militārā alternatīva nav atbilde centienos panākt no kodolieročiem brīvu» reģionu, viņš piebilda.

Šēfers mudināja starptautisko sabiedrību «konsekventi īstenot» jaunākās ANO Drošības padomes Ziemeļkorejai noteiktās sankcijas.

Viņš arī pauda atbalstu ASV valsts sekretāra Reksa Tilersona ierosinājumam atsākt sarunas ar Phenjanu, ja tā pārtrauc ballistisko raķešu izmēģinājumus.

Tramps otrdien pret Ziemeļkoreju vērsās asākiem vārdiem nekā līdz šim, Phenjanai tās kodolprogrammas dēļ draudot ar «uguni un niknumu».

Savukārt Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra KCNA pēc dažām stundām paziņoja - Ziemeļkoreja nopietni apsver iespēju raidīt savas ballistiskās raķetes uz ASV Klusā okeāna teritoriju Guamu, kurā atrodas Savienoto Valstu bruņoto spēku bāzes.

Phenjana paziņoja, ka «šobrīd rūpīgi izskata operacionālo plānu par ielencošu uguni teritorijās ap Guamu ar vidēja līdz tāla darbības rādiusa stratēģisko ballistisko raķeti «Hwasong-12«», vēstīja KCNA.

ANO Drošības padome sestdien vienbalsīgi pieņēma rezolūciju, kas nosaka stingrākas sankcijas pret Ziemeļkoreju tās kodolprogrammas un raķešu izmēģinājumu dēļ, un iecerēts, ka šīs sankcijas Ziemeļkorejas eksporta ieņēmumus samazinās par trešo daļu.

Rezolūcijā noteikts pilnīgs aizliegums no Ziemeļkorejas importēt ogles, dzelzi un dzelzs rūdu, svinu un svina rūdu, kā arī zivis un citus jūras produktus, Īstenojot šo embargo, Ziemeļkorejas eksporta ieņēmumi, kas pašlaik ir trīs miljardi ASV dolāru gadā, samazināsies par vienu miljardu dolāru gadā.

Ziemeļkoreja pirmdien nosodīja jaunākās ANO sankcijas, vienlaikus uzsverot, ka nebūs nekādu sarunu par kodolieročiem, kamēr to apdraudēs ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu