Lietuvā vīrietis atnes uz karaklausības centru kara laika spridzekli; veikta cilvēku evakuācija

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas Ķelmes pilsētas centrā pirmdien nācies evakuēt cilvēkus no veikala «Maxima» un apkārtējām dzīvojamajām ēkām, jo kāds vīrietis uz uz netālo karaklausības centru bija atnesis sarūsējušu kara laika spridzekli.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis Ķelmes rajona policijas komisariāta priekšnieks Ričards Bracevičs, 43 gadus vecs vīrietis ar sarūsējušu mīnu dienas vidū ieradies karaklausības centrā, kur strādā tikai viens dežurants. Šis cilvēks skaidrojis, ka minēto priekšmetu viņa sieva atradusi zemē, kopjot mājas pagalmu aptuveni 10 kilometrus no pilsētas, kamēr viņš pats atradies ārzemēs.

«Mīna vairākas dienas nogulējusi pagalmā, līdz atgriezies vīrs. Viņš nospriedis, ka karavīri vislabāk zināšot, ko darīt ar spridzekli, un automobilī atvedis to uz Ķelmes centru,» stāstījis Bracevičs. «Jautāju - kādēļ nezvanīji uz 112? Atbildēja - pie mums bērni pa sētu skraida.»

Incidenta dēļ slēgta satiksme tuvējās ielās, izsaukti sapieri, evakuēti aptuveni 100 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu