ASV demonstranti nogāž konfederātu pieminekli (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divas dienas pēc vardarbīgajām sadursmēm Šarlotsvilā, kas izcēlās balto nacionālistu protesta akcijas laikā pret konfederātu pieminekļa nojaukšanu, demonstranti pirmdien nogāzuši citu konfederātu karavīra statuju Ziemeļkarolīnā.

Vietējā televīzijas kanālā varēja vērot kadrus, kuros vairāki desmiti cilvēku gavilēja, kamēr tika nogāzta pie Daremas grāfistes tiesu nama esošā statuja, kas uzstādīta 1924.gadā, lai godinātu konfederātu karavīrus, kuri krita ASV pilsoņkarā laikā no 1861. līdz 1865.gadam.

Pēc tam, kad piemineklis tika nogāzts, demonstranti sāka to apspļaudīt un spārdīt, skandējot: «Mēs esam revolūcija! Nē KKK, nē fašismam ASV! Vienota tauta nekad netiks sakauta.»

Kā ziņots, sestdien Šarlotsvilā Virdžīnijas pavalstī izcēlās vardarbīgas sadursmes starp tā dēvētajiem antifašistiem un baltajiem nacionālistiem, kas protestēja pret konfederātu ģenerāļa Roberta Lī statujas aizvākšanu no pilsētas parka.

Kāds labējais ekstrēmists ar automašīnu ietriecās «antifašistu» pūlī, nogalinot kādu sievieti. Vēl vismaz 19 cilvēki tika ievainoti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu