Sarūkot nelegālo imigrantu skaitam, Itālija saredz «gaismu tuneļa galā»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EMILIO MORENATTI / TT NYHETSBYRÅN

Beidzot ir kļuvis saredzams atrisinājums Itāliju vairākus gadus nomākušajai migrācijas krīzei, otrdien atzina iekšlietu ministrs Marko Minniti.

«Migrācijas plūsmas vadīšana ir ļoti smaga, bet ne neiespējama,» preses konferencē sacīja ministrs. «Es uzskatu, ka mēs joprojām esam tunelī, un šis tunelis ir garš. Tomēr pirmo reizi es sāku saskatīt gaismu tuneļa galā.»

Atbilstoši Iekšlietu ministrijas datiem, šogad Itālijā laivās un kuģos ieradušies 97 293 nelegālie imigranti. Salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, šādā ceļā Itāliju sasniegušo imigrantu skaits sarucis par 4,1%.

Augusta pirmajā pusē, salīdzinot ar šī paša laika posma datiem pērn, Itālijā ieceļojušo nelegālo imigrantu skaits ir sarucis par 73%.

Nelegālo ieceļotāju skaita sarukums konstatēts laikā, kad Itālijas flote uzsākusi operāciju Lībijas teritoriālajos ūdeņos, bet Itālijas valdība izvirzījusi striktus noteikumus nevalstiskajām organizācijām, kas Vidusjūrā savos kuģos uzņem nelegālos imigrantus.

Lībija ieslīga haosā 2011.gadā, kad NATO atbalstītie nemiernieki gāza vairākas desmitgades valdījušā pulkveža Muamara Kadafi valdību. Valsti pārņēma anarhija un konkurējošo bandu kari, turklāt cilvēku kontrabanda no Lībijas uz Itāliju sasniedza bezprecedenta apmērus.

Minniti arī sacīja, ka imigrantu dzīves apstākļu uzlabošana Lībijā, stiprinot ANO personālu, ir viņa «personīgā apsēstība».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu